Af Ane Bjørn
I Påfugl møder vi Momo, som skal finde et kostume til fastelavn. Momos far har masser af idéer: Superhelte, riddere, soldater og robotter. Men Momo har kun øje for det smukke og farverige påfuglekostume med glitrende fjerpragt. Far sætter sig ivrigt til symaskinen, men det tager et par forsøg, før han lytter rigtigt efter og helt forstår Momos fascination. Påfugl er en smuk billedbog om kønsforventninger og identitet.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialtHistorien om Momo sætter vigtige og aktuelle temaer som identitet, kønsstereotyper og voksenforventninger til debat på en måde, der er tro mod sin ret brede målgruppe i 0.-4. klasse. Forfatteren siger selv: Jeg håber, at voksne, der læser "Påfugl" sammen med børn, oplever den som en historie om vigtigheden af at se og anerkende børn som de er, og ikke som vi antager de er, eller ønsker de skal være (fra arbejdshæftet)
Billedbogen er oplagt at inddrage i Sundheds-, seksualundervisning og familiekundskab (ssf), hvor eleverne blandt andet kan diskutere, hvorfor det mon tager så lang tid for Momos far at forstå, hvad hans søn er fascineret af.
Forlaget har udgivet et arbejdshæfte, der kan downloades direkte fra linket under supplerende materialer her på posten.
-
Dansk
-
Fortolkning
-
Temaer
-
-
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
-
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
-
Mette Bechmann Westergaard