Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Kanongode fortællinger
Bog
Genreserien
Kanongode fortællinger
5.-8. klasse



En række fortællinger fra forskellige perioder i litteraturhistorien og en indføring i periodens tid og forfattere. Med opgaver.


"Kanongode fortællinger" er en del af

Serie
Genreserien

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialt

En række fortællinger fra forskellige perioder i litteraturhistorien og en indføring i periodens tid og forfattere. Litteratur af bl.a. Ludvig Holberg, Adam Oehlenschläger, Christian Winther, Martin Andersen Nexø, Cecilie Eken, Peter Adolphsen, N.F.S. Grundtvig, H.C. Andersen, Jeppe Aakjær, Benny Andersen og Steffen Brandt. Med opgaver. Bogen adskiller sig fra de øvrige bøger i Genreserien ved at indeholde tekster i flere forskellige genrer.
Med Kanongode fortællinger kan du træde tilbage i tiden i mødet med ældre litteratur af bl.a. Ludvig Holberg Adam Oehlenschläger Christian Winther og Martin Andersen Nexø. De gamle forfattere bliver støvet af og sættes i selskab med moderne digtere som Jokeren, Louis Jensen og Peter Adolphsen. Bogen adskiller sig fra de øvrige bøger i Genreserien ved at indeholde tekster i flere forskellige genrer. Vil man fordybe sig i en af genrerne, kan man gøre det i en af Genreseriens andre bøger.
Vi træder tilbage i tiden og møder ældre litteratur af bl.a. Holberg, Oehlenschläger, Winther og Nexø. De gamle forfattere bliver støvet af og sættes i selskab med moderne digtere som Jokeren, Louis Jensen, Nikolai Peyk og Steffen Brandt.
Bogen indeholder en kort, overskuelig litteraturhistorisk opstilling fra folkevisen til realismen. Mellem disse poler nævnes oplysningstiden, romantikken og romantismen; hver periode med tidstypiske eksempler sat over for nutidige paralleller. Logskrivning er omdrejningspunkt i analysen og fortolkningen af teksterne. Indledningsvis redegøres der kort for de nævnte perioder i litteraturhistorien, men hvert enkelt afsnit giver desuden en lidt bredere introduktion til perioden. Tekstarbejdet er bygget op omkring såvel forforståelse som konkrete opgaver til diskussion og skriveopgaver. Opgaverne er med rige muligheder for en varieret bearbejdning. Skulle der være behov for at anvende andre udtryksformer end lige de mundtlige og skriftlige, kan man logge sig ind på bogens hjemmeside www.genreserien.gyldendal.dk. Her kan findes forslag til egen musikvideo, kortfilm eller PowerPoint-præsentation.

Materialeplatformens logo

Forlaget skriver: Med Kanongode fortællinger kan du træde tilbage i tiden i mødet med ældre litteratur af bl.a.
Ludvig Holberg
Adam Oehlenschläger
Christian Winther
og Martin Andersen Nexø
De gamle forfattere bliver støvet af og sættes i selskab med moderne digtere som
Jokeren
Louis Jensen
og Peter Adolphsen
Bogen adskiller sig fra de øvrige bøger i Genreserien ved at indeholde tekster i flere forskellige genrer.
Vil man fordybe sig i en af genrerne, kan man gøre det i en af Genreseriens andre bøger.
Bogens opgaver suppleres af seriens hjemmeside, hvor der er yderligere hjælp at hente til læreren bl.a. om produktion af kortfilm og musikvideo.

Bidragsyder
Trine May
  • Hertil findes supplerende materiale på bogens internetadresse
  • Lærervejledning til "Genreserien" forefindes
Udgiver
Gyldendal
Udgivelsesår
2008
Faustnummer
2 591 366 3
ISBN-nummer
87-02-03715-7
Fysisk beskrivelse
152 sider
Sprog
Dansk
Materialetype
Bog
Målgruppe
Fra 12 år