Genopstandelsen
Forfatter Kristian Leth mener at Bibelen er verdens vigtigste bog. Journalist Lauge Hendriksen læser de hellige skrifter for første gang. Sammen forsøger de at besvare spørgsmålet: Kan vi overhovedet forstå os selv og det samfund, vi lever i, hvis ikke vi forstår Bibelen?
Efter begravelsen stod Jesus ifølge Bibelen op ad graven igen. Denne overnaturlige begivenhed blev grundlaget for en hel verdensreligion. Lauge spørger Kristian, om der mon overhovedet havde været en Kristendom, hvis Jesus var blevet i jorden?
Spilletid: 30 min.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialtOpstandelsen diskuteres i lyset af hvad bibelen viser om tidens diskussion om Jesu opstandelse, og at Jesus bliver en mytologisk figur netop pga. opstandelses-historien. Kristian Leth diskuterer også hvad opstandelse betyder, da Paulus taler om Jesu opstandelse som åndelig men opstandelsen opfattes også som kødets opstandelse. Leth argumenterer for, at når vi opdeler verden i materie og ånd, så er det en måde at se verden på, men at vi kan udfordre vores opdeling af verden med opstandelsen, og undgå at spørge: "skete det eller skete det ikke?". Udsendelsen kan bruges til at få en filosofisk diskussion om hvordan opstandelsen kan forstås, og kan bruges til perspektiv, fx. hvis man har læst Paulus, 1 kor. 15. (Kristi opstandelse og De dødes opstandelse).
-
Kristendomskundskab/religion
-
Kristendom
-
Livsfilosofi og etik
-
Lauge Hendriksen