Du er ikke logget ind
Tilbage
Explainer (Sæson 2022)
Hvordan dyrker man en bøf i et laboratorium?
DR1
Forestil dig, at kødet på din tallerken ikke længere belaster klimaet. Og at ingen dyr skal lide for at stille din appetit. Det lyder måske som et drømmescenarie, men forskere og virksomheder kæmper for at præsentere verden for laboratoriedyrket kød - der hverken involverer fældning af skov eller bøvsende køer, men som dyrkes i et laboratorium.
Hvordan dyrker man en bøf i et laboratorium?
6.-10. klasse
Ungdomsuddannelser
Voksenuddannelser
DR1
Forestil dig, at kødet på din tallerken ikke længere belaster klimaet. Og at ingen dyr skal lide for at stille din appetit. Det lyder måske som et drømmescenarie, men forskere og virksomheder kæmper for at præsentere verden for laboratoriedyrket kød - der hverken involverer fældning af skov eller bøvsende køer, men som dyrkes i et laboratorium.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialtFilmklippet om laboratoriedyrket kød åbner op for en spændende diskussion om fremtidens fødevareproduktion og bæredygtighed. Det kan bruges i undervisningen til at introducere eleverne til innovative løsninger på miljømæssige og etiske udfordringer i forbindelse med kødproduktion. Klippet kan være udgangspunkt for at undersøge, hvordan teknologi kan bidrage til en mere bæredygtig fremtid, samt til at diskutere de mulige fordele og ulemper ved laboratoriedyrket kød.
MitCFU
Alle fag fra 6.- 10. kl. og UU
Hent PDF-
Biologi
-
Fællesfaglige fokusområder
-
-
Geografi
-
Fællesfaglige fokusområder
-
Pædagogisk note
Astrid Emilie Schrøder
Tilrettelægger
Sebastian Saxton
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2023
Faustnummer
CFUTV1139389
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 6 min
Sprog
Dansk
Undertekster
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
6 min..
TV-dato
31. aug. 2024 kl. 18.17