TV2
Dansk dok.-serie Peter Ingemann sidder igen overskrævs på sin rubinrøde Puch for at indtage indre København, hvor regnbueflagene byder velkommen til Copenhagen Pride. Her møder han Ivan og Ove, som var blandt de første i verden, der indgik registreret partnerskab. Hotelkongen, Petter Stordalen, giver Peter en rundtur i Københavns gamle Centralpostbygning, som han er ved forvandle til et luksushotel. Peter ser også en anden side af det folkekære Tivoli, når forfatteren Jesper Wung Sung viser, hvor hans kinesiske oldefar blev udstillet for 100 år siden.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialtVærten Peter Ingemann møder forfatteren Jesper Wung-Sung i Tivoli, hvor Wung-Sung fortæller om sin kinesiske oldefar San Wung-Sung, som blev udstillet derinde i 1902. Hans oldemor Ingeborg så San sidde i udstillingen og skrive kinesisk. Hun blev smask forelsket i ham, selvom de ikke kunne tale samme sprog. Som Jesper fortæller, så var det måske et eksotisk alternativ til de brovtende håndværkere på Nørrebro.
Den familiehistorie har præget Wung-Sung som menneske og forfatter. Wung-Sung elsker sin frihed som forfatter, hvor han er sin egen chef, og han har en grundlæggende følelse af at være alene i verden. Alt det kan man læse mere om i hans selvbiografiske roman Lynkineser, som der er linket til herover under Sammenhæng. Romanens første kapitel handler om hans kinesiske familieophav.
Lad evt. eleverne se et kort uddrag af den tankevækkende dokumentar 'Den menneskelige zoo' (Se link herover) som giver et indblik i hvordan 'de vilde' blev udstillet mange steder i USA og Europa, hvilket gjorde racisme og kolonialisme acceptabelt.
Brug kapitelsættet til at finde klippet med Jesper Wung-Sung.
Jesper Wung-Sung
Hent PDF med kapitelmærkning
00:20:26
fortæller om sin kinesiske oldefar, der blev udstillet i Tivoli.
00:25:43
-
Dansk